Възстаноовяване и ретуш на стари снимки


Warning: Creating default object from empty value in /home/veskonib/public_html/wp-content/plugins/final-tiles-grid-gallery-lite/lib/gallery-class.php on line 834

Дигиталната реставрация на стари фотографии позволява да се възстановят привидно загубени изображения напълно. От фотографиите се отстраняват драскотини, цепнатини, петна, подобряват се цветовете и контраста – отстранява се пожълтяването, изсветляването или потъмняването на снимките, могат да бъдат възстановени и дорисувани откъснати неголеми части от снимките. Съвременните технологии позволяват съхраняването на снимка в електронен формат за неопределено време и разпечатването и, когато е необходимо.

Всяка снимка, която премине реставрация и ретуш в студиото го напуска чиста, ясна, без дефекти и с възстановен контраст. Тя може да бъде принтирана. Полагаме максимални усилия при реставрацията за да се получи най-добрия резултат за снимка, като се стараем да не оставяме следи от работата си.

Вероятно всеки от нас има стари хартиени снимки, които значат много за семейната история и върху които изминалото време е оставило своята следа. След приключването на процеса по реставрация на такива фотографии и съхраняването им на електронен носител, следващите поколения ще имат шанса да погледнат в миналото и да познават своите пра пра баби и дядовци на младини.Професионалната цифрова обработка на снимките – реставрация и ретуш често налага индивидуален подход към всяко изображение ( в зависимост от дефектите и повредите върху снимките) .

Работим с дигитално копие на Вашите хартиени снимки (сканирана снимка, която ни е изпратена онлай в jpg или tiff файлов формат). От електронните версии на снимките най-честите дефекти, които отстраняваме са:

– отстраняване на петна от снимките получени при самото им проявяване на хартия
– корекция на изменени цветове
– отстраняване на петна получени върху снимките от остаряването на хартията
– силно осветени или потъмнени снимки
– силно замъглени снимки
– възстановяване на скъсани, напукани и нацепени снимки
– пресъздаване на липсващи парчета от снимката
– промяна на едра текстура на снимката
– корекция на цветовете при силно пожълтели стари снимки
– бледи и безконтрастни фотографии
– отстраняване на петна от течности по снимките, драсканици и др.
Свържете се с нас.